Гордея се с Дениел Нанков! Бори се мъжки, даде всичко от себе си! Това сподели веднага след страхотния успех на юношеската щафета на България на 4 х 100 м свободен стил на европейското по плуване в Рим Никола Петров, личен треньор на варненеца в ПСК „Черно море“. Квартетът на България се състезава в състав: Дениел Нанков, Йосиф Миладинов, Калоян Левтеров и Петър Мицин.

Лъвовете плуваха много силно и се класираха четвърти, като спряха хронометрите на 3:20,86 мин. Времето е нов национален рекорд за мъже и юноши (трима от плувалите са на по 18 г., рекордите за старша за до 17 г., но шампионатът е отложен с година).

Шампион е Русия с 3:19,66 пред Румъния 3:19,93 и Полша 3:19,96.

„Повод за гордост, надежда и класа е четвъртото място на България сред най-добрите млади състезатели в Европа на континенталното младежко първенство в Италия! Въпреки несгодите, малшанса и фактът, че Дениел отпътува със здравословен проблем, той се бори мъжки – на 100 % и даде максимума от себе си“, коментира личният треньор на варненския плувец. Той и всички съотборници на Нанков от плувния шампион ПСК „Черно море“ поздравиха квартета.

„Тези мигове и упоритият труд, който ги съпътства, са доказателство, че мечтите, за които всеки ден се борим заедно, стават реалност“, добави развълнуваният треньор на Дениел Нанков. И изрази надежда, че успехите ще съпровождат българското плуване на престижни форуми и занапред.

„Стискам ви палци и пожелавам успех и лека вода на Калина Николаева и Жанет Ангелова!“, обобщи наставникът.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.