Митническите власти в Хамбург и Антверп са залови рекордните над 23 тона кокаин, предназначен за Нидерландия, като това е станало в рамките на две пратки този месец, съобщи в сряда низерландската прокуратура, цитирана от Ройтерс.

Двете пратки заедно са на стойност около 600 милиона евро според цени на кокаина на улицата, казаха от прокуратурата, като това е най-големият заловен кокаин, насочен някога в посока Нидерландия, съобщава БНР.

Прокурорите съобщиха, че в сряда е арестуван 28-годишен нидерландец, който е регистриран като получател на контейнерите, в които са намерени наркотиците.

В Хамбург, Германия, бяха открити 16,17 тона кокаин в над 1700 кутии с кит за стена (материал за запълване на стенни дупки), пристигнал на контейнерен кораб от Парагвай.

В белгийското пристанище Антверпен са били открити около 7,2 тона кокаин, скрити в контейнер, пълен с дървени блокчета, изпратени от Панама.

Във вторник нидерлнадските митничари пък обявиха за заловено при една акция най-голямо в историята на Нидерландия количество хероин - над 1500 кг, който беше открит на пристанището на Ротердам.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.