Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нидерландия се класира за четвъртфиналите на Световното първенство в Катар, след като надигра САЩ с 3:1. На стадион „Халифа“ в Доха възпитаниците на треньора Луис ван Гаал показаха по-сериозна ефективност пред гола и стигнаха до успеха след попадения на Мемфис Депай (10), Дейли Блинд (45) и Дензел Дъмфрис (81). Хаджи Райт (76) бе дал надежда на американците в средата на второто полувреме.
 

В следващата фаза Нидерландия ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между отборите на Аржентина и Австралия, чийто мач е довечера от 21 ч., съобщава БНР.

Двубоят в Доха започна с ранен пропуск на Кристиан Пулишич, чийто удар в 3-та минута бе отразен от вратаря на „лалетата“ Ноперт. Малко след това европейците поведоха в резултата. Дъмфрис проби по дясното крило и подаде топката около точката на дузпата, откъдето Мемфис Депай нямаше проблеми да улучи ъгъла и да направи 1:0.

В края на първата част „лалетата“ удвоиха преднината си с гол-близнак на първия. Дъмфрис проби по дясното крило, намери около дузпа Дейли Блинд, който също с прекрасно насочен удар реализира за 2:0.

Американците започнаха добре второто полувреме, но стигнаха до гол чак в 76-та минута. Резервата Хаджи Райт получи хубаво подаване от Пулишич, преодоля вратаря на нидерландците и след това насочи топката в опразнената врата – 2:1. Янките натиснаха в търсенето си на втори гол, но за сметка на това в 81-та минута вкараха „лалетата“.

Дейли Блинд центрира от лявото крило, а Дъмфрис бе непокрит на далечната греда и засече топката в обратния ъгъл за 3:1. Така Дъмфрис затвърди прекрасното си представяне в мача с красив гол, след като преди това асистира за първите два.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.