Състоянието на руския опозиционер Алексей Навални продължава да се подобрява, съобщиха от берлинската клиника "Шарите".

Той вече не е на апарат за обдишване и дори може за кратко да става от болничното си легло, се казва в изявление на болницата. Пациентът постепенно се раздвижва с лекарска помощ.

Решението да се съобщят подробности за състоянието му публично е взето след обсъждане със съпругата му.

Миналата седмица германски и руски издания писаха, че състоянието на политика, който според Германия е отровен с нервнопаралитично вещество от групата "Новичок", значително се е подобрило.

От щаба му обаче оспориха това твърдение, като го нарекоха силно преувеличено. Източници на в. "Ди цайт" съобщиха миналата седмица, че целта на отровителите е била Навални да умре още в самолета, с който трябваше да пътува от Томск за Москва.

Днес германското правителство съобщи, че отравянето с "Новичок" се потвърждава и от две независими лаборатории във Франция и Швеция, съобщи "Дневник".

Снимка: Associated Press

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.