Легендарният клавирист, композитор и изключително харизматичен музикант Кен Хенсли е починал на 75-годишна възраст в сряда вечер. Той е известен като един от основателите на URIAH HEEP, присъединявайки се към китариста Мик Бокс и вокалиста Дейвид Байрън през 1970 г., като остава в групата до 1980 г. Тъжната новина сподели брат му Тревър с пост в социалната мрежа Facebook. Ето какво написа той:

„С дълбоко прискърбие ви уведомявам, че брат ми Кен Хенсли е починал в сряда вечер. Прекрасната му съпруга Моника бе до него в последните мигове от живота му. Всички сме съкрушени от тази трагична и неочаквана загуба и ви молим да ни оставите на спокойствие и да ни дадете време да свикнем с това. Кен ще бъде кремиран на частна церемония в Испания, така, че, моля, не ни задавайте въпроси за погребението. Кен ни напусна, но никога няма да бъде забравен и завинаги ще остане жив в сърцата ни. Пазете се!“

Кен Хенсли е автор (или съавтор) на едни от най-големите хитове на URIAH HEEP като „July Morning“, „Easy Livin“‘, „Stealin“, „Lady In Black“ и „Free Me“. През самостоятелната си кариера издава 19 албума, включително няколко компилации и сборни албуми с изпълнения на живо.

Поклон пред паметта на великия музикант!

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.