Организаторите на „София Филм Фест във Варна“ продължават традицията и ще спазят обещанието си за провеждане на 11-ото издание на Фестивала през това лято. Новите дати са 10-16 август 2020 г., а специално подготвената програма от месец март, когато всички културни събития бяха отложени поради пандемичното разпространение на COVID-19, почти не е претърпяла промени!

Фестивалният и конгресен център - Варна е традиционен домакин на „София Филм Фест във Варна“, а тази година любителите на киното ще се насладят и на прожекции под звездите през първите четири фестивални дни в двора на Национално училище по изкуствата ”Добри Христов”, където преди всяка прожекция гостите на „София Филм Фест във Варна“ са канени и на по чаша вино, придружено с музикална изненада.

Билетите за филмите са на стойност 8 лв., като за учащи, пенсионери и хора в неравностойно положение цената е 6 лв. При закупуване на 5 и повече билета наведнъж, цената е 7 лева.

Вече закупените билети за изданието, което беше предвидено за месец март, ще важат само за прожекциите във ФКЦ-Варна и трябва да бъдат презаверени на касите в комплекса.

Билети за прожекциите в двора на Национално училище по изкуствата ”Добри Христов” ще бъдат продавани само на място преди прожекция.

Предварително закупените билети за филми, които в лятното издание ще се прожектират в двора на Национално училище по изкуствата ”Добри Христов” при желание могат да бъдат върнати на касата на Фестивалния и конгресен център - Варна и сумата за тях ще бъде възстановена.

„София Филм Фест във Варна“ стартира на 10 август (понеделник) в Двора на Музикалното училище с начален час 21:00, когато зрителите ще се срещнат ПРЕМИЕРНО с копродукцията на Белгия, Холандия, Хърватия и България „БОСИЯТ ИМПЕРАТОР“ на авторския тандем Джесика Удуърт и Петер Бросенс, продължение на комедията „Белгийският крал“ (номиниран за европейска комедия на годината).

И тази година организаторите дават възможност на нови таланти да покажат своите творби на „големия екран“ чрез формата „Екран за нови кинематографисти“, а форматът „Община Варна представя“ ще покаже филми, създадени с подкрепата на Фонд „Култура“ към община Варна.

11-ият „София Филм Фест във Варна“ отново ще предложи на любителите на седмото изкуство заглавия, отличени по-рано през годината на такива световни форуми като „Берлинале”, „Оскар”, "Кан", "Венеция", "Торонто" и др.

Организаторите са подготвили дванадесет невероятни филма, сред които абсолютния фестивален хит „ПАРАЗИТ“ на режисьора Понг Чун-Хо, който удиви света и заслужено получи „Оскар“ за най-добър филм.

Публиката ще може да види още „ТЯЛО ХРИСТОВО“ на полския режисьор Ян Комаса, „ФАРЪТ“ на Робърт Егърс, „ПРЕДАТЕЛЯТ“ на Марко Белокио и още много други.

За повече информация и цялата програма на София Филм Фест във ВАРНА, следете страницата -> www.facebook.com/SFFVarna/

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.