Снимката е илюстративна

Най-малко трима души загинаха, а 11 са ранени при катастрофа между пътнически и товарен влак тази нощ в Централна Хърватия, предаде Асошиейтед прес. Сблъсъкът между двата влака е станал около 21:30 ч. местно време вчера, близо до град Новска, който се намира близо до границата на Хърватия с Босна и Херцеговина.

"Сблъсъкът е бил силен", каза премиерът Андрей Пленкович, който пристигна на мястото на катастрофата с други официални представители, цитирани от БТА.

Пленкович потвърди, че засега са открити три тела на загинали на мястото на сблъсъка, но каза, че на сутринта могат да бъдат открити още загинали.

Ранените са хоспитализирани. Някои от тях са със сериозни наранявания, но без опасност за живота, добави премиерът. Засега не е известна причината за сблъсъка. Премиерът каза, че сред ранените има чуждестранни граждани.

Служители казаха, че и двата влака са дерайлирали след сблъсъка. Водите се разследване за причините на катастрофата.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.