Невиждано бедствие в Германия. Броят на жертвите от огромните наводнения там продължава да расте. Щетите са мащабни.

Най-малко 33 вече са загиналите, а над 70 са изчезнали безследно в поройните дъждове и наводнения в Западна Германия, където придошла река отнесе шест къщи, съобщава Франс прес.

Има опасения, че броят на загиналите може да се окаже и по-голям. Много от изчезналите са били по покривите на постройките в община Шулд. Двама от загиналите са пожарникари, участвали в спасителна операция, допълва NOVA TV.

Провинциите Райнланд-Пфалц и Северен Рейн-Вестфалия са най-силно засегнати от пороите, препълнили реките, изкоренили дървета и наводнили пътища и сгради.

Над 30 души са изчезнали при срутване на сгради в Аденау, информира телевизия Ен Те Фау, цитирана от ТАСС. Много селища в региона фактически нямат връзка с външния свят, на места е прекъснато електроснабдяването, затворени са редица училища, спрян е общественият транспорт..

Дъждовете и бурите са предизвикани от циклона "Бернд". Евакуирани са над 1000 жители на град Хюкесваген. Домовете си са напуснали и жители на един от районите на Золинген.

Най-малко четирима души загинаха и в Белгия при наводнения, засегнали части от Западна Европа, предаде ДПА, като се позова на агенция Белга. Белгийските власти казаха, че мобилизират спасителните служби във връзка с природното бедствие, довело до евакуацията на близо 3000 човека

Има опасения, че броят на загиналите може да се окаже и по-голям. Много от изчезналите са били по покривите на постройките в община Шулд. Двама от загиналите са пожарникари, участвали в спасителна операция.

Провинциите Райнланд-Пфалц и Северен Рейн-Вестфалия са най-силно засегнати от пороите, препълнили реките, изкоренили дървета и наводнили пътища и сгради.

Най-малко четирима души загинаха и в Белгия при наводнения, засегнали части от Западна Европа, предаде ДПА, като се позова на агенция Белга. Белгийските власти казаха, че мобилизират спасителните служби във връзка с природното бедствие, довело до евакуацията на близо 3000 човека.

Най-засегнат е районът на Лиеж, където прииждат реки и се наложи изпускането на два язовира. Белгийските железници спряха да обслужват югоизточните части на страната.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.