Полицията в Чили конфискува над 3 тона кокаин и марихуана, маркирани с лика на Ескобар. Чилийските власти съобщиха, че са иззели над 3 тона кокаин и марихуана, увити в бяла хартия с образа на колумбийския наркобос Пабло Ескобар. 6 души са арестувани и 14 автомобила са иззети.

Директорът на разследващата полиция в Чили Хектор Еспиноса заяви, че престъпните организации винаги оставят някаква разпознаваема следа, за да се улесни проследяването на стоките и да се гарантира, че те са доставени до крайната им дестинация, съобщава Ройтерс.

Иззети са и няколко вида оръжия, чуждестранна валута и няколко мобилни телефона.

Наркотиците са открити в пустинята в северната част на Чили, в уединена планинска зона, която се е превърнала във важен пункт за контрабанда на стоки и хора. Полицията съобщи, че наркотиците са внесени от Колумбия.

Пабло Ескобар беше най-известният колумбийски наркобос и лидер на картела Меделин. Той е убит по време на полицейска операция през 1993 г., уточнява БНР.
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.