Броят на загиналите от израелски атаки жители на ивицата Газа е достигнал 22 185 души, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Това означава, че за изминалото денонощие са загинали още 207 души. 57 035 души са ранените от началото на войната с Израел, сочи днешната информация на местните здравни власти. Повечето от загиналите са цивилни.

Войната в Газа бе предизвикана от най-голямото кръвопролитие в историята на Израел при изненадващото нападение на бойците на "Хамас" на израелска територия на 7 октомври миналата година. Според данни от Тел Авив тогава са били убити над 1200 души, повечето от които цивилни.

Израел отговори с масирани въздушни атаки и сухопътно настъпление в анклава, като краят на конфликта не се вижда в обозримото бъдеще, отбелязва ДПА.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.