Голът за "лъвовете" вкара дебютантът Атанас Илиев, а от съперника се разписа Ласло Бенеш. Така тимът ни продължава без успех под ръководството на Ясен Петров. Снощи обаче нашите играха добре и дори изпуснаха да бият финалиста на Евро 2020. Освен Илиев, първи мач за представителния тим записа Иван Турицов. И двамата започнаха като титуляри.

Още в петата минута Кирил Десподов можеше да открие резултата. Васил Божиков центрира отляво и шампионът с Лудогорец нанесе удар с глава, който обаче се отби в напречната греда. Четири след това топката вече беше в мрежата на Словакия. Десподов се възползва от грешка на защитник, нахлу отдясно и подаде към Атанас Илиев, който вкара дебютния си гол да националния отбор - 1:0.

Българите продължаваха да бъдат по-активни и четвърт час след началото Кирил Десподов имаше златен шанс да удвои аванса на "лъвовете". Той получи от Краев в наказателното поле, финтира съперник и стреля, но ударът му мина покрай вратата.

Постепенно словаците изравниха играта и на свой ред създадоха неприятности на защитата на България. В 23-ата минута Боженик получи пас в наказателното поле, но опитът му да стреля беше блокиран от Петко Христов. При последвалото изпълнение на ъгловия удар топката стигна до Хараслин, чийто шут профуча покрай гредата.

Съперникът ни все пак стигна до изравнителен гол. Той падна в 27-ата минута, а негов автор беше Ласло Бенеш, който с удар по диагонала не остави шансове на Даниел Наумов - 1:1.

След почивката в игра за селекцията на Ясен Петров се появиха вратарят Николай Михайлов и полевите играчи Доминик Янков и Димитър Илиев.

В началото на второто полувреме положения пред двете врата липсваха. След час игра Жирка получи центриране в наказателното поле на България и стреля с глава, но неточно. Веднага след това голмайсторът за нашите - Атанас Илиев, отстъпи мястото си на Георги Минчев. Оказа се, че смяната на Илиев е принудителна заради контузия в глезена.

В 70-ата минута страхотен изстрел на Доминик Янков беше майсторски отразен от резервния вратар на словаците. Съперникът отговори с неточен шут на Вавра. Последва грешка на Антов, от която Стрелец не успя да се възползва.

Антов предотврати опасност пред нашата врата в 81-ата минута, а при последвалото центриране словаците отново не успяха да стигнат до втори гол. Удар на Стрелец рикошира в защитник излезе отново в ъглов удар. В 86-ата Карагерен получи подаване зад защитата на Словакия и стреля, но не уцели добре топката, която мина високо над вратата.

В 88-ата минута финалистът на Евро 2020 имаше отличен шанс да стигне до успеха. Жирка беше изпуснат от Антов, но изстрелът му беше отразен от Николай Михайлов, съобщава "Tribune.bg".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.