Маркърс Рашфорд вкара два гола във вратата на Уелс за успеха на Англия с 3:0 Снимка: ЕПА/БГНЕС
Маркърс Рашфорд вкара два гола във вратата на Уелс за успеха на Англия с 3:0

Отборите на Англия и Съединените щати се класираха за осминафиналите от световното първенство по футбол в Катар. Англия надигра категорично Уелс с 3:0, докато САЩ излъга с 1:0 тима на Иран. В класирането начело са англичаните със 7 точки, САЩ събра 5, Иран остана с 3, а Уелс с една. На осминафиналите съперници ще са Нидерландия - САЩ, Англия - Сенегал, съобщава БНР.

След едно неубедително първо полувреме футболистите на Англия само в рамките на 16 минути вкараха три гола във вратата на Уелс. На два пъти се разписа Маркъс Рашфорд (50 и 66) минута, а един път бе и точен Фил Фодън (50).

В срещата между отборите на САЩ и Иран единственото попадение бе дело на Кристиан Пулишич. В 38-ата минута центриране в наказателното поле беше отклонено с глава от Сержиньо Дест и Пулишич се справи брилянтно с достигането до топката и насочването и във вратата 0:1. След почивката играчите на Иран се активизираха, но така и не съумяха да стигнат до изравнителен гол, който щеше да ги прати напред в турнира.

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.