Сериозни количества наркотици бяха заловени при две операции на ГДБОП в София и кюстендилското село Коняво. Задържани са няколко души.

При първата операция са хванати 16 кг хероин.

При акцията са задържани двама души. Единият от тях е с македонски документи, а другият е български гражданин с криминални регистрации.

Преди акцията от МВР са следили задържаните в продължение на месеци, съобщава БНР.

По информация на „Хоризонт“ наркотикът е трябвало да бъде транспортиран извън България. Вероятно става дума за международен канал.Обиските и претърсванията на адреси продължават.

От МВР уточняват, че акцията в Коняво е проведена под ръковоството на Окръжната прокуратура в Къстендил поради отказ на съдействие от Специализираната прокуратура.

При втора операция в рамките на деня е разбита нарколоборатория в софийския квартал "Карпузица". Там са зъдражни няколко човека и се води досъдебно производство.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.