Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо заяви, че не е прекален оптимист за Серия А, въпреки чудесния старт на отбора в първенството на Италия. Португалският специалист обаче даде да се разбере, че иска да спечели новия турнир Лигата на конференциите.

Първият съперник на „римските вълци“ в груповата фаза на надпреварата е българският ЦСКА. Двубоят е в четвъртък на митичния „Олимпико“ от 22.00 часа, съобщава БНТ.

„Пет записани победи в Серия А, не са 50. Няма причина да сме прекалени оптимисти. Положителните резултати са важни, защото могат да помогнат за развитието на отбора. Феновете също трябва да бъдат уравновесени като нас“, сподели на пресконференцията си преди утрешния мач Моуриньо.

Наставникът се радва на пълния стадион. Той обаче предупреди играчите си, че винаги трябва да се раздават максимално.

Жозе Моуриньо разкри още, че възнамерява да прави ротации в състава си за Лигата на конференциите.

„Ще го направя, но важното е да се поддържа структурата. Това е турнир, в който искаме да постигнем нещо, но трябва да е стъпка по стъпка“, уточни португалецът, който обаче сподели, че футболистите все още не са научили стартовия състав за предстоящия двубой.

„Играчите ми са интелигентни и разбират нещата. Ако даден играч не получава много време в даден момент, той наблюдава, коментираме ситуацията по време на тренировки или в мача. Никога не съм имал сезон, в който съставът, с който съм започнал кампанията, да остане същият до края. Сезонът е магистрала, но след това се превръща и в криволичещ път“, каза още треньорът.

Наставникът разкри, че работи много добре с футболистите, настроението в състава е отлично.

„Бих искал да триумфирам в Лигата на конференциите, но целта не е само тази, а да спечелим всичко възможно. Първата стъпка е да спечелим групата. Няма да има футболисти в почивка, всички ще са там. Това е колективен спорт. Някои, които са играли срещу Сасуоло, ще останат на пейката. Това е“, каза още Моуриньо.

„Следващият мач винаги е най-важният. Така обичам да мисля, така ще го направим. Когато играем и за Купата на Италия, тогава ще мислим по същия начин“, уточни Моуриньо.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.