От 21 до 23 август за 16-и пореден път ще се проведе Моцартовия фестивал в Правец, за който вече втора година се грижи новият артистичен директор проф. Борислава Танева.

Как се отразиха на организацията трудностите с придвижването и на музикантите, и на туристите в момента?

"Вече започнахме да изплуваме от тази неяснота - как точно ще се случи - и дори мога да кажа, че за първата вечер имаме препълнена сцена пред езерото в Правец, значи интересът е голям - улучили сме интереса и сме успели да привлечем вниманието, защото хотелът е пълен за уикенда, в който ще се състои фестивала.", отбелязва проф. Танева.

В трите фестивални дни са предвидени пет концертни събития и традиционната "Среща с авторгаф", в центъра на която тази година ще бъде диригентката Ваня Монева - носителка на приза "Музикант на годината 2014" в анкетата сред слушателите на предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Откриването е поверено на детската вокална група "Бон-Бон", която ще представи премиерно мюзикъла "Пепеляшка".

В събота концерти ще изнесат струнен квартет "Филхармоника" към Софийската филхармония, новият независим камерен оркестър Drop Down Community и Ангел Заберски Трио, а в неделя на площада пред Община Правец ще бъде дългоочакваната среща на публиката с хор "Ваня Монева", ръководен и дирижиран от Ваня Монева.

Освен музика на Моцарт в оригинал и различни аранжименти, в програмата на фестивала тази година са заложени няколко български и световни премиери на нови творби - някои от тях създадени специално за този форум, съобщи БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.