В столичния клуб JOY Station на изискана и вълнуваща церемония бяха връчени наградите за изкуство на фондация "Стоян Камбарев" 2020 .

Влогърът и кинорежисьор Крис Захариев спечели Голямата награда за Полет в изкуството в конкуренция с още четирима млади творци от различни сфери. Почетният член на Фондация "Стоян Камбарев" - кметът на град София Йорданка Фандъкова връчи на Крис уникалната статуетка на художника Кольо Карамфилов и чека за 3000 лв., които ще отидат за подкрепа на дипломния му филм в НАТФИЗ.

Церемонията, бе открита от почетния председател на фондация "Стоян Камбарев" - Президента Петър Стоянов, който традиционно направи силна и емоционална реч и изтъкна мащаба на дейността и уникалността на мисията на фондацията.

По-късно със сърдечен поздрав от чужбина се включиха и президентът Росен Плевнелиев и  очарователната му съпруга Деси Банова, които се запознаха точно преди три години на това събитие.

За поредна година водещ бе журналистът Ники Кънчев.

Кино, музика, приказни мултимедия, осветление, красота и впечатляващ талант - така само с няколко думи може да се опише това необикновено културно събитие, на което се връчват най-престижните и чакани награди за млади творци в България.

Докосващи музикални изпълнения към публиката отправиха специалните гости на церемонията: прелестната Мария Илиева, магнетичната Виктория - българският представител на Евровизия за 2020 и 2021 година, многоликият артист с международно признание Иво Димчев и най-атрактивният финалист от "Гласът на България " 2020 - Пламен Бонев.

За втори път бе връчена и наградата за Кино 355. 12 – членното международно жури избра тримата финалисти, които заснеха своя 5- минутен филм само за 5 дни. Това са Евгения Танева, Петер Чивийски и Ваня Бойчева.

По време на церемонията техните филми имаха своята премиера, а победителят бе избран интерактивно от публиката, по време на бляскавата гала-вечер. Статуетката и парична премия, в размер на 10 000 лв. спечели Ваня Бойчева.

Всеки един от тримата финалисти в тази категория получи приз и специални награди от двама от създателите на фондацията - Кремена Димитрова - директор комуникации на кино литературния фестивал Синелибри и оператора и продуцент Иван Тонев от Арс Диджитъл студио.

Преди да покани на сцената кмета на столицата Йорданка Фандъкова, председателят на УС на фондацията "Стоян Камбарев" Деси Тенекеджиева, се обърна с вълнуващи думи към гостите и младите таланти, като се върна 11 години назад. Припомни си първата награда за Полет в изкуството, която спечели кинорежисьорът Камен Калев.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.