Юношеският отбор на България до 21 год. срази връстниците си от Латвия с 1:0 на стадион "Славия" и запази шансове за класиране на Евро 2021.

"Лъчетата" са трети в групата, с 14 точки. Две повече имат поляците, срещу които ни престои пряк двубой за второто място на 13 октомври в Гдиня. Непоклатим лидер е Русия с 20 т.

Гостите можеха да поведат още след 2 минута, когато Юнис Гринберг уцели десния страничен стълб.

В 7-ата минута Георги Русев центрира остро, а Зеленковс опита да изчисти, но вместо това топката рикошира в крака му и премина опасно близо до латвийската врата. В 20-ата гостите стигнаха до удар след корнер, но опитът на Балодис излезе в аут. Миг по-късно „трикольорите” създадоха страхотен шанс. Йорданов получи дълъг пас вляво и влезе в наказателното поле на гостите. Младият играч на ЦСКА пробва центриране, но не успя да намери нито един свой съотборник в наказателното поле на Латвия. Натискът на българите продължи и в 40-ата минута Асен Чандъров се измъкна от Балодис и стреля с левия крак,но Кудрявцевс улови.

Второто полувреме започна отлично за играчите на Александър Димитров, след като реферът показа втори жълт картон на нападателя Марко Регза и латвийците останаха с 10 човека на терена.

В 58-ата минута българските футболисти направи много силна атака, която завърши с центриране на Тонислав Йорданов към Станислав Иванов, но бранител на гостите се намеси в решителната фаза. Малко по-късно резервата Виктор Попов намери в наказателното поле Георги Русев, който обаче с глава не успя да уцели очертанията на вратата.

Логичното се случи в 67-ата минута, когато България откри резултата. Резервата Здравко Димитров отправи силен удар отляво към вратата на Латвия, но стражът им боксира встрани. Там обаче бе Георги Русев, който центрира към Станислав Иванов, а атакуващият играч на Левски с глава матира латвийския страж за 1:0.

До края на срещата националите ни не позволиха на Латвия да създадат положение, с което да затруднят Даниел Наумов, съобщи "Днес+".

БЪЛГАРИЯ - ЛАТВИЯ 1:0

1:0 Станислав Иванов (67)

Стартовите състави:

БЪЛГАРИЯ: 1. Наумов, 2. А. Христов, 3. Томбак, 4. Лясков, 8. Юруков, 9. Йорданов, 10. С. Иванов, 14. Чандъров, 15. П. Христов, 17. Русев, 22. Илиев

ЛАТВИЯ: 1. Кудрявчевс, 3. Балодис, 5. Лиепа, 7. Зеленковс, 8. Соловейчикс, 9. Регжа, 10. Гринбергс, 11. Тонишевс, 13. Бирка, 14. Савелиевс, 18. Литвинскис

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.