Младежкият национален отбор по футбол отстъпи с 0:1 на връстниците си от Швейцария в европейска квалификация. Единственият гол на наводнения терен на стадион „Славия“ вкара Кастриот Имери в края на първото полувреме. Малко преди това попадение на Филип Кръстев бе отменено заради засада, информира gong.bg.

С успеха „кръстоносците“ събраха 10 точки и остават лидери в групата. Нашите са на второ място във временното класиране с шест точки.

Срещата започна равностойно. В 6-ата минута Мартин Петков извърши нарушение срещу Зоом отдясно на наказателното поле. Имери опита удар във вратата, но топката срещна стената и излезе в корнер. Гостите се задържава по-дълго в половината на "лъвчетата". Имери направи нови два опита за удар, но безуспешно. В 16-атата минута швейцарците организираха опасна контраатака. Рийдер изведе Окафор отляво. Нападателят бе абсолютно сам, нахлу в наказателното поле, но си поведе силно топката и Христов успя да улови.

Десет минути по-късно Имери центрира остро от пряк свободен удар, а Христов излезе неразчетено. Виктор Попов успя да изчисти в корнер пред Ндойе, който щеше да нанесе голов удар. В 34-ата минута България бе близо до гол. Митков намери на близката греда Груев от корнер. Халфът на Вердер продължи за Петров, който от няколко метра прати топката над вратата. Гостите веднага отговориха с отлична атака, но Окафор се размина с топката.

В 42-ата минута Петков опита пас към Филип Кръстев отляво. След рикошет топката стигна до халфа, който проби по аутлинията и отправи удар. Вратарят не се намеси добре и кълбото се озова в мрежата. Оказа се обаче, че българският футболист е бил в положение на засада, а освен това останаха съмнение, че топката е излязла и в аут.

Две минути по-късно "кръстоносците" поведоха. Гостите получиха възможност да изпълня пряк свободен удар на около 20 метра от вратата. Зад топката застана Имери, който с удар в десния ъгъл, въпреки намесата на Христов, опъна мрежата.

Втората част започна с отлична намеса на Мартин Атанасов. Окафор се оказа сам срещу вратаря след грешка на Чернев. Футболистът на Славия обаче с чудесен шпагат успя да избие топката преди нападателят да шутира. В 68-ата минута Христов се намеси добре след шут на Имери от пряк свободен удар.

В 80-ата минута Чернев сбърка, което позволи на Окафор да му отнеме топката. Нападателят обаче реши да стреля без подготовка, но неточно. Шест минути след това Рийдер комбинира с Имери. Голмайсторът напредна и стреля в аут по диагонала. В продължението на мача шут на Попов от дистанция излезе в корнер след рикошет. След неговото изпълнение Петров опита задна ножица, но топката бе изчистена пред голлинията.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.