Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Андрей Кузманов откри надпреварата за Световната купа по спортна гимнастика, която се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна, съобщават от пресцентъра на спортното министерство. В състезанието участват 150 гимнастици от 26 държави.

“Радвам се, че България и Варна отново са домакини на състезание от Световната купа по спортна гимнастика. Да се организира толкова голяма надпревара е огромно предизвикателство. Поздравявам Българската федерация по спортна гимнастика и Организационния комитет на състезанието за положените усилия. Надявам се, че всички участници ще се чувстват като у дома си във Варна и ще покажат най-доброто, на което са способни”, каза министър Андрей Кузманов по време на официалното откриване на състезанието.

Председателят на Организационния комитет на Световната купа Йордан Йовчев благодари на спортния министър за помощта, която ММС е оказала при организирането на надпреварата.

“Щастлив съм, че в тази сложна обстановка успяхме да организираме старта на Световната купа и да приемем състезатели от 26 държави. Нашето състезание е от изключителна важност за гимнастиците по пътя им към Олимпийските игри в Токио”, заяви Йовчев.

За Световната купа във Варна пристигнаха медалисти от големи първенства като Оксана Чусовитина, Мариан Драгулеску и др. В състезанието при мъжете България ще бъде представена от Дейвид Хъдълстоун, който има спечелена квота за Летните олимпийски игри в Токио, както и от Йордан Александров, Димитър Димитров и Теодор Трифонов. Женският ни тим е в състав Десислава Маслева, Валентина Рашкова, Виктория Чакова и Елизабет Николова.

Днес и утре ще се проведат квалификациите, а финалите са на 29 и 30 май, уточниха от Министерството на спорта.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.