"Навлизаме в изключително сериозна фаза на епидемията в България. Най-ефективната мярка от всички е носенето на маски на закрито. Следващата мярка е социалната дистанция".

Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на седмичния брифинг на Националния оперативен щаб.

"Препоръчваме избягването на събирания, да ограничат пътуванията. От самото начало говорехме, че през есенно-зимния период процентът на заразени ще се увеличи", обяви в началото здравният министър.

Той призова хората да са отговорни и да пазят близките си.

По думите на министъра има достатъчно защитни консумативи и нуждите на медицината ще бъдат обезпечени. Около 30% е заетостта на леглата, а в интензивните отделения – около 20%.

Предстои да пристигнат и нови количества на "Ремдесивир", който се използва за лечението на вируса.

Проф. Ангелов обясни, че има изготвен протокол за лечение на коронавирус, който ще бъде разпространен днес.

"Надяваме се Европейската комисия успешно да приключи договарянето на ваксините срещу COVID-19 и през април те да бъдат тук за българските граждани. За да могат да бъдат достъпни за тези, които имат желание, доброволно да си ги сложат и да успеем да се преборим с тази пандемия", заяви още министърът на здравеопазването, съобщи БНТ.
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.