МФК Спартак бе на секунди от седмото място в Шампионската лига по плажен футбол в португалския град Назаре, но в крайна сметка остана на осмата позиция сред най-добрите отбори на Стария континент. Варненци излязоха днес срещу португалския Сотао и на два пъти повеждаха в резултата, но съперникът успяваше да изравни, като накрая тимът ни бе победен след изпълнение на дузпи.

Мариян Мачиука-Мачи откри в края на първата третина, когато отблизо с глава прати топката в мрежата на португалците след перфектен пас на Станислав Джамбазов. Домакините обаче изравниха в края на втората част от дузпа. Повече голове в редовното време не паднаха и се стигна до триминутно продължение. В него Мачи отбеляза прекрасен гол със задна ножица за 2:1. Секунди преди края обаче футболист на Сотао прати топката през "иглени уши" в мрежата след центриране от корнер и така мачът трябваше да се реши с дузпи. При тях вратарят Станислав Иванов спаси един от ударите, но двама негови съотборници пропуснаха - Георги Димитров и Станислав Джамбазов пропуснаха, и въпреки вкараните от Калоян Цветков и Мачи дузпи, Спартак отстъпи.

В крайна сметка варненският тим записа историческо представяне, като стана първият роден футболен отбор спечелил групата си в Шампионската лига, и също така стигна за първи до четвъртфиналите, където отстъпи от бъдещия вицепървенец на турнира Брага. Българите постигнаха общо четири победи, а в седемте си срещи в Назаре реализираха 34 гола. Румънецът Мачи пък стана реализатор №2 в надпреварата с 15 попадения.

Шампион в турнира стана руският Кристал, който би на финала Брага с 6:3 след продължение. Първи съдия на този двубой бе българин - Владимир Ташков, което е голяма гордост за родния плажен футбол. В надпреварата участваха 50 клуба от Стария континент.

 

Съставът на МФК Спартак:

Станислав Иванов, Добромир Господинов, Костадин Иванов, Станислав Джамбазов, Павел Адамов, Калоян Цветков, Георги Димитров, Мариян Мачиука-Мачи, Кристиян Тодоров, Мартин Рачев, Стоян Филев, Иван Мартинов

Старши треньор: Симеон Христов

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.