МФК "Спартак" спечели за пети пореден път шампионската титла на България по плажен футбол. Варненци биха и в трите си мача от суперфиналите в Mussala Национална лига beach soccer 2020, проведени на пясъка в квартал "Аспарухово" на морската столица. Така завършиха надпреварата с пълен актив. На второ място е "Спортната асоциация на МВР", следван от ФК "Русе", "Верея" (Стара Загора), "Свети Никола" (Бс), "Любимец-13" (Вн) и новака "Атлетик" (Каблешково).

След успеха си над "Верея" във вчерашния ден, днес сутринта спартаклии надиграха ФК "Русе" с 6:4. Две попадения реализира Станислав Джамбазов, по едно добавиха Иван Мартинов, Константинос Папастадопулос и Павел Адамов, а Мартин Минчев си отбеляза автогол. За русенци точни бяха Мартин Рачев, Мартин Иванов, Александър Иванов и Мартин Недков.

"Спортната асоциация на МВР" пък би "Верея" с 12:4 в първия си мач за деня. По четири гола реализираха Адриан Фрутос и Николай Божов, а по едно попадение добавиха Цено Лозанов, Алексей Степанов, Мартин Нестеров и Салваторе Санфилипо. За съперника хеттрик отбеляза Георги Бинев, а дежурното си попадение заби Ради Стайков.

Така МФК "Спартак" и "СА-МВР" трябваше да решат титлата в пряк двубой, който бе последен от турнира, като преди него варненци имаха 2 точки аванс. Мачът бе изключително оспорван, с доста голови положения и нерви, оцветени с три червени картона, като в крайна сметка възпитаниците на Симеон Христов биха с 4:3. Иван Мартинов откри резултата в 8-ата мин. за домакините, но малко след това Адриан Фрутос изравни. Филип Филипов даде нов аванс на МФК Спартак с гол малко преди края на третината. В началото на втората част Цено Лозанов направи 2:2. В 6-ата мин. на заключителната третина Кристиан Тодоров с глава направи 3:2 за домакините, но "полицаите" отново възстановиха паритета чрез Адриан Фрутос. Три минути преди края на срещата Филип Филипов отбеляза втория си гол в двубоя, с който донесе победата на спартаклии.

С бронзовите медали се окичиха състезателите на ФК "Русе". Те биха "Верея" в предпоследния мач от надпреварата със 7:2. С по три гола се отчетоха Мартин Недков и Живко Парашкевов, а веднъж точен бе Мартин Иванов. За старозагорци вкараха Георги Бинев и Николай Иванов.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.