За първи път български футболен отбор спечели групата си в Шампионската лига. Това стана на турнира по плажен футбол в португалския град Назаре, където носителят на титлата на страната ни МФК Спартак записа втори успех, този път с 5:3 над грузинския шампион Динамо (Батуми), съобщава Радио Варна.

Вчера варненци надиграха и другия тим в потока си - Сотао (Португалия), и след две класирания в елиминационната фаза в предишни издания, този път те направиха историческо постижение, спечелвайки групата си.

Първата третина протече равностойно, като двата тима предимно се разузнаваха и не успяха да поразят някоя от вратите. В третата минута на втората част Динамо, в чийто състав играха трима испанци, поведе след спорна дузпа. Секунди по-късно обаче Павел Адамов се пребори за една топка и я пусна покрай вратаря за 1:1. В 19-ата мин. Мартин Рачев намери с глава Станислав Джамбазов, който от близо на празна врата направи 2:1 за варненци.

Заключителните 12 минути започнаха добре за българите, като Калоян Цветков отбеляза страхотен гол от фаул почти от своята аутлиния за 3:1. Динамо обаче отново намали секунди след това. В 28-ата мин. Костадин Иванов направи 4:2 за българския тим с третия си гол в турнира. Четири минути преди края Спартак покачи на 5:2 след попадение от центъра на Станислав Джамбазов. В последните секунди тимът от Батуми оформи крайния резултат с хубав гол със задна ножица.

Довечера след приключване на срещите - около 22 ч. българско време, ще бъде изтеглен жребият за 1/16-финалите. Очаква се Спартак да е сред поставените при него, но организаторите още не са потвърдили как ще се процедира - дали по коефициент или по резултати от групите.

"Не желая да коментирам постижението. Искам да благодаря на първо място на момчетата - на тези които са тук и на тези, които по една или друга причина не пътуват с отбора. Зад това стои страшно много работа и се гордея, че имам такива играчи. Всичко това се случва само защото има хора, които оценяват труда ни, и този успех е за тях", заяви след срещата днес треньорът на МФК Спартак Симеон Христов.

Съставът на МФК Спартак:

Станислав Иванов, Добромир Господинов, Станислав Джамбазов, Костадин Иванов, Мартин Рачев, Калоян Цветков, Кристиан Тодоров, Павел Адамов, Иван Мартинов, Мариан Мачиука-Мачи, Георги Димитров, Стоян Филев

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.