МФК „Спартак" допусна първа загуба на силния международен турнир по плажен футбол, който се провежда във Варна. Домакините отстъпиха пред шампиона на Молдова Нистру с 2:5. Въпреки поражението, утре носителят на титлата в България ще има шанс да спечели първото място срещу същия съперник.

Това е така, тъй като според регламента на турнира четирите участници играят всеки срещу всеки и след това първите два тима в класирането спорят за трофея, а третият и четвъртият – за бронзовите медали. Българите и молдовците бяха записали по две победи преди това над Наполи Патрон (Гърция) и Уест Дева (Румъния) и затова ще се изправят един срещу друг утре и за титлата.

Димитру Граур отбеляза три гола за Нистру, а другите два бяха дело на Андрей Флореа и Александр Арефиев. Двете попадения за Спартак вкара Филип Филипов.

В другата среща от вечерната сесия Уест Дева надигра Наполи Патрон с 4:2. Головете за победителите реализираха Тома Винсене (2), Йонел Постеука и Йонут Флореа, а за съперника – Георгиос Георгикопулос и Андреас Софулис.

Така утре в 10 ч. на стадиона за плажни спортове в квартал “Аспарухово” румънците и гърците играят за третото място, а час по-късно стартира финалът.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.