Международен турнир по тенис на ITF, с награден фонд 15 хиляди долара, се провежда на червените тенис кортове в кк "Св. Св. Константин и Елена". Организатори са клуб „Супер спорт“ и дирекция „Спорт“ към община Варна.

Заявки за участие са били изпратени от 260 състезатели от 5 континента и 30 държави, сред които България, Румъния, Турция, Македония, САЩ, Норвегия, Швейцария, Чехия, Полша, Канада, Китайско Тайпе, Русия, Украйна, Молдова, Беларус, Гърция и други. От тях в квалификациите са били приети 32 тенисистки, които се борят за 8 места, посочват организаторите. Втора в основната схема е държавната шампионка Петя Аршинкова, трета поставена е Гергана Топалова. Освен тях, в основната схема са и българките Юлия Стаматова, Беатрис Спасова и Денислава Глушкова.

Финалите ще се играят през уикенда. Турнирът се провежда без публика, със сериозни мерки срещу COVOD-19, подадени от Световната тенис федерация, уточниха от дирекция "Спорт" на общината, цитирани от "Live.Varna.bg".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.