От 3 до 8 септември в спортен комплекс „Аквалайф“, Кранево се проведоха деветите Летни университетски спортни игри, организирани от Асоциацията за университетски спорт „Академик“.

Взеха участие 12 университета от цялата страна. За първи път МУ-Варна е комплексен победител в това състезание. Спортовете, в които мериха сили студентите, бяха плажен футбол, плажен волейбол, плажен тенис, тенис на маса, баскетбол 3 х 3, плуване и плажна щафета, която включва елементи от всички спортове.

Най-убедителни в надпреварите бяха плувците, които завоюваха медали във всяка една от дисциплините. Студентите от МУ-Варна спечелиха и двете щафети (4 х 50 м смесена и 4 х 50 м съчетана).

Отлично беше представянето и на футболистите, които за първи път стават шампиони в тази спортна проява. Във волейбола студентите от МУ-Варна завоюваха второ място и при жените, и при мъжете. В баскетболната надпревара отборът на мъжете грабна сребърен и бронзов медал.

В надпреварите по тенис на маса мъжете се класираха също на второ и трето място.

В плажната щафета МУ - Варна участва с два отбора, като Отбор 1 показа истинско превъзходство над всички останали и безапелационно стана шампион.

Това е пореден голям успех за студентите от МУ-Варна, които въпреки сложната епидемиологична обстановка и факта, че тренират извън залите на университета от 13 март досега, успяха отново да постигнат зашеметяващи резултати.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.