Снимка: ЕПА/БГНЕС

Единадесет души бяха убити при нападението в черногорския град Цетине, извършено след семеен спор в петък привечер, предаде БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Полицията е ликвидирала нападателя след престрелка с него.

В атаката са били ранени още 6 души, сред които един полицай, съобщиха органите на реда.

Позовавайки се на информация от свидетели, държавната телевизия Ар Ти Си Джи съобщи, че нападателят е открил безразборна стрелба по хора на улицата, включително по деца.

Четирима от ранените са били прехвърлени в болница в Цетине, а други двама сериозно пострадали са били изпратени в болница в Подгорица.

Ар Ти Си Джи цитира източници от полицията, които са казали, че атаката е последвала семеен спор, но засега повече подробности не се съобщават.

Според черногорското издание "Вечерне новости" нападателят е бил на 34 години. Той е убил семейството си и после е излязъл от дома си и е започнал да стреля по минувачи по улиците на града. Сред пострадалите има и деца.

Премиерът на Черна гора Дритан Абазович написа в своя канал в Телеграм, че в Цетине се е случила “безпрецедентна трагедия” и призова нацията “в мислите си да бъде заедно със семействата на невинните жертви, техните роднини, приятели и хората в Цетине”. Той посети заедно с министрите на здравеопазването и на вътрешните работи двама от ранените, които са настанени в болница.

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел изказа съболезнования по повод стрелбата.

" Нашите мисли са с вас”, посочва Борел като изразява своята съпричастност към семействата на жертвите и на народа на Черна гора.

Заради трагедията се очаква в Черна гора да бъде обявен тридневен траур.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.