Мъж от Благоевград е починал дни, след като е бил ваксиниран срещу Ковид-19. По първоначални данни става дума за 47-годишен от квартал "Грамада", съобщи "Фокус". Мъжът е бил имунизиран преди два дни. Сигналът за починалия мъж е подаден на телефон 112 около 23.00 часа снощи.

Тепърва ще се установява дали мъжът е починал от ваксината или е имало друга причина.

Две жени – на 57 г. и на 54 г. починаха преди дни след поставяне на ваксина.

54-годишна учителка от град Рила е починала в благоевградската МБАЛ от коронавирус. Според управителя на благоевградската болница д-р Огнян Митев причината за смъртта ѝ е Ковид-19. На 26 февруари тя е била ваксинирана с AstraZeneca, като нейната сестра Здравка сочи като причина за смъртта ѝ заразяването от ваксинацията.

57-годишната жена, починала дни преди това, е била ваксинирана с AstraZeneca. По данни от съдебно-медицинската експертиза обаче жената е починала от остра сърдечна недостатъчност с наличие на белодробен оток, без данни за тромбози.
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.