Мария Бакалова стана първата българка, номинирана за „Златен глобус“. 24-годишната актриса е номинирана в категорията „Главна женска роля“ за участието ѝ във филма „Борат 2“. В същата категория са номинирани още Мишел Пфайфър, Аня Тейлър-Джой, Кейт Хъдсън и Розамунд Пайк.

Очакваше се сред номинираните в тази категория да бъде и легендата Мерил Стрийп за ролята си в „Балът“, но тя остана извън петорката.

Родената в Бургас Мария Бакалова завърши Националната академия за театрално и филмово изкуство през 2019 година в класа на проф. Иван Добчев. За ролята в „Борат 2“ е избрана след кастинг сред 600 актриси.

Биографичната драма „Манк“ за сценариста Херман Манкевич на режисьора Дейвид Финчър води по номинации - общо 6.

За най-добър филм ще си съперничат „Бащата“ с участието на Антъни Хопкинс, „Манк“, „Земя на номади“, черната комедия „Момиче с потенциал“ и „Процесът срещу Чикаго 7“.

Церемонията по раздаването на наградите „Златен глобус“ ще се проведе на 28 февруари. "Не сме имали досега такова постижение", каза кинокритикът Преслава Преславова по повод номинацията на Мария Бакалова. Тя посочи, че сред конкурентките в категорията са актриси, сред които и Мишел Пфайфър.

По думите на Преславова шансовете на 24-годишната актриса са равни с другите претендентки.

При сериалите ще е най-интересната битка за наградата "Златен глобус", прогнозира кинокритикът. Тя сподели, че част от номинираните сериали са продуцирани и направени като голямо кино, съобщава БНР.

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.