Ролята на българската актриса Мария Бакалова в „Борат 2“ се оказа билет за най-популярните вечерни шоута на Америка. След като се появи заедно със Саша Барън Коен в студиото на Джими Кимъл, българката бе поканена и в „Още по-късното шоу на Джеймс Кордън“, следено от около 1,3 млн. зрители. А преди това даде интервю за „Ню Йорк Таймс“.

На въпрос на Джеймс Кордън как се е променил животът ѝ след „Борат 2“, Бакалова изтъкна основната промяна в ежедневието си: живее в Лос Анджелис. Българката заяви, че донякъде е благодарна на пандемията, защото носенето на маска ѝ помага да се движи неразпознаваема сред хората, гледали я във филма.

За кастинга Бакалова вече разказа в „Ню Йорк Таймс“, а пред Кордън сподели, че се опасявала дали ролята, за която я викат в Лондон, не е всъщност претекст за вкарването ѝ в схема за трафик на хора. Актрисата уточни, че записът, който изпратила на първото прослушване, бил заснет на шега, направен от неин приятел в 5 ч. сутринта, веднага след абсолвентския ѝ бал.

Видеото било заснето като хумористичен скеч, в който Бакалова пуши, пие и говори как баща ѝ е най-добрият баща на света, защото я оставя да пуши и пие, без да мъмри. Следват още няколко записа, пратени до Англия, когато идва поканата за прослушване.

„Майка ми плачеше, казваше „Никога повече няма да те видя“ и аз отвърнах: „Хм, ами може би“, разказа Бакалова, разсмивайки публиката.

По време на продукцията актьорите и екипът нямали право да споделят дори с най-близките си над какво работят, затова и родителите на Бакалова до последно не знаели с какво се занимава тя в чужбина.

След като гледали филма, актрисата се свързала с майка си.

„Тя беше толкова тъжна. Очите ѝ бяха пълни със сълзи, плачеше може би от два часа за съдбата на Тутар. И явно е мазохист, гледала филма два пъти и след това беше дори още по-тъжна“, казва Бакалова, цитирана от сайта "Площад Славейков".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.