Днес следобед започнаха консултациите на Марио Драги с парламентарните политически представители за съставяне на ново правителство на Италия. Президентът на страната Серджо Матарела възложил му мандата за това не постави ограничение във времето, но Драги предвижда да приключи консултациите си в събота.

В специална зала в Камарата на депутатите, Марио Драги се среща днес с представителите на малките партии в парламента. Утре е ред на Матео Ренци с „Италия вива”, който ще го подкрепи, така както и „Форца Италия” на Силвио Берлускони, въпреки че „Лига” и „Братя на Италия” от неговата коалиция не са съгласни. Във видеоконференция Берлускони им обясни, че възлагането на мандат на Драги върви в посоката, в която се е надявал от седмици – „ да се състави правителството от най-добрите енергии на страната”.

От Демократическата партия казаха, че се работи в подкрепа на Драги за силно политическо проевропейско правителство заедно с „Пет звезди” и „Свободни и равни” от досегашната коалиция. Да съдействат на Драги в тази посока, към тях се обърна премиерът в оставка Джузепе Конте и уточни:

”Не съм пречка за формирането на новото правителство, саботьорите са другаде”. В събота е ред на „Лига” и накрая „Пет звезди” като най-голяма парламентарна група, съобщава БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.