В дебрите на таен и вълнуващ свят на грифони,‭ ‬еднорози и дракони,‭ ‬които живеят скрити от очите на хората,‭ ‬ни запраща дебютният роман‭ ‬„Някога имало‭“‬ от успешния продуцент и режисьор,‭ ‬номиниран за награда‭ „‬Еми‭“ – ‬Кияш Монсеф.

Вдъхновена от иранската митология и в духа на обичаната книга и филмова поредица‭ „‬Фантастични животни и къде да ги намерим‭“ ‬на Дж.‭ ‬К.‭ ‬Роулинг,‭ ‬„Някога имало‭“‬ излиза и у нас в превод на Десислава Сивилова,‭ ‬за да разкаже приказна история за малки и пораснали почитатели на фентъзи жанра,‭ ‬в която магичните създания са съвсем истински.‭ ‬И също имат нужда от нашата помощ.

‭„‬Някога имало,‭ ‬някога нямало‭…“

Така започват приказките,‭ ‬които бащата на Марджан ѝ разказва като малка‭ – ‬приказки за митични същества от древни времена,‭ ‬в които се случват странни и чудновати неща.

До момента,‭ ‬когато баща ѝ е мистериозно убит и Марджан остава съвсем сама на света.‭ ‬Едва на‭ ‬15‭ ‬години,‭ ‬тя се опитва да удържи парченцата от стария си живот на нормален тийнейджър и едновременно с това да опази ветеринарната клиника на баща си от фалит.

Но едно загадъчно посещение в клиниката ще преобърне представите на Марджан за света,‭ ‬в който живее.‭ ‬Младото момиче най-после ще научи зашеметяващата истина за тайнствените пътувания на баща ѝ,‭ ‬който‭ ‬никога‭ ‬не е бил обикновен ветеринар.‭ ‬Той е пътувал по света,‭ ‬за да лекува магически създания,‭ ‬които се оказват не просто плод на въображението,‭ ‬а сега Марджан трябва да го наследи.

Въвлечена в опасен свят,‭ ‬в който магическите създания са ценни съкровища,‭ ‬които се‭ ‬ловят,‭ ‬продават и купуват.‭ ‬Марджан ще трябва да овладее призванието си.‭ ‬А някъде там по пътя я чака и истината за смъртта на баща ѝ,‭ ‬която ще постави хора и животни в смъртоносна опасност.

Приказките,‭ ‬започващи с‭ ‬„Някога имало‭“‬ са по-мрачни и заплетени отвсякога в шеметния фентъзи роман на Кияш Монсеф,‭ ‬в който магията и чудесата виреят в едно и също измерение с някои от най-човешките емоции‭ – ‬болката и страха,‭ ‬тъгата и самотата.

Красив и лиричен като дълго пазено семейно предание,‭ ‬този майсторски изпипан фентъзи роман измагьосва завладяваща история за любов и приятелство.‭ ‬Веднъж влезли в света на‭ ‬„Някога имало‭“‬,‭ ‬читателите дълго ще пазят мелодията му в сърцето си.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.