Снимка: ЕРА/БГНЕС

Джейсън Тейтъм вкара рекордните в историята на "Мача на звездите" 55 точки, с които донесе победата на отбора на Янис Адетокунбо над този на ЛеБрон Джеймс със 184:175 в 72-рото издание на двубоя, който се проведе във "Вивинт Арена" в Солт Лейк Сити, щата Юта, предаде БТА.

24-годишният Тейтъм, който играе за тима на Бостън Селтикс, завърши мача със стрелба 22 от 31, включително 10 от 18 от зоната за три точки, с което напълно валидира решението на Адетокунбо да го вземе с първия избор сред титулярите в драфта. Тейтъм вкара 27 точки в третата четвърт, което също е рекорд за една част в рамките на "Мача на звездите". До момента най-доброто точково постижение в историята на мачовете бе на Антъни Дейвис, който през 2017 година вкара 52 точки за победата на тима на Запада със 192:182 над тима на Изтока.

Съвсем логично за представянето си Тейтъм бе определен и за "Най-стойностен играч". Той печели наградата за пръв път в кариерата си.

С 40 точки за тима на победителите, който бе воден от наставника на Бостън Джо Мадзула, завърши Донован Мичъл от Кливланд Кавалиърс, а още 26 точки вкара гардът на Портланд Трейл Блейзърс Деймиън Лилард.

За тима на ЛеБрон Джеймс с 35 точки най-резултатен бе Джейлън Браун от Бостън, а по 32 точки вкараха Джоел Ембийд (Филаделфия 76ърс) и Кайри Ървинг (Далас Маверикс). Капитанът Джеймс, който изведе тима си до победата във всяко едно от последните 5 издания на "Мача на звездите", приключи с 13 точки на сметката си.

Другият капитан - Янис Адетокунбо, игра само 20 секунди в мача заради контузия в китката на дясната ръка и в тях вкара 2 точки.

Следващото издание на "Мача на звездите" ще се проведе в "Гейнбридж Фийлдхаус" в Индианаполис през февруари 2024 година.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.