Отборът на Лудогорец пристигна в Белград, където утре ще изиграе мача-реванш от първия предварителен кръг на Шампионската лига срещу Шахтьор Солигорск. Срещата ще се състои на стадион „Чукарички“ във вторник (13 юли) от 22.30 часа. В първия двубой, който се игра в Разград, българският шампион записа успех с минималното 1:0.

Играчите и треньорският щаб бяха в добро настроение на заминаване, като един от лидерите Кирил Десподов изрази увереността си, че тимът му ще постигне успех, съобщава БНТ.

„Очаквам да победим. Винаги играем нападателно, никога не сме се защитавали. В предишния мач видяхте, че всички изпуснахме 4-5 гола. Ние ще играем нашата си игра и дано имаме късмет и да вкараме рано нашите ситуации за гол. Новите се вписват много добре и помагат на отбора, имаме силен тим“, сподели Кирил Десподов.

Изпълнителният директор Ангел Петричев смята, че най-важното е „орлите“ да подходят достатъчно „концентрирано, защото Шахтьор е коварен отбор“.

„Много е трудно да се сравнява сегашният Лудогорец с предния ни отбор. Футболът се промени, реалностите също. Всички искаме да виждаме един Лудогорец, който играе атакуващо, който не се предава и който радва с комбинативна игра, ако това се случи, ще има победи“, коментира Ангел Петричев.

Националът Доминик Янков също е оптимист за предстоящия двубой в Белград.

„Очаквам здрав мач, като първия. Шахтьор е стабилен отбор. В Разград бяха по-затворени. Ние искаме да печелим всеки мач. Отиваме много концентрирани и се надявам да спечелим", заяви Янков.

Мачът-реванш ще се играе в Белград заради санкциите, които търпи Беларус от страна на Европейския съюз, заради принудително приземения полет на 23 май, на борда, на който имаше опозиционен журналист - Роман Протасевич.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.