Снимка: ПФК Локомотив (Пловдив)

Локомотив Пловдив и Копенхаген не успяха да се победят, завършвайки при резултат 1:1 в първи мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Димитър Илиев се разписа от бялата точка след 60 минути игра. Пеп Биел изравни в 74-та минута. В 76-та минута Камил Вилчек пропусна дузпа. До края на мача Айван Ангелов си изкара директен червен картон в последната минута на мача.

В 5-та минута Камил Вилчек излезе очи в очи с Илко Пиргов, но стража скъси майсторски ъгъла, за да може полякът да стреля неточно. Йенс Стаге опита удар с глава 3 минути по-късно, но не съумя да улучи вратата на Пиргов.

Момчетата на Александър Тунчев успяха да изнесат топката в по-предни позиции в следващите минути, като стигнаха до няколко статично положение, от които не последва опасност за датчаните. В 27-та минута, след отлична атака Конар Руан опита остро центриране, което обаче беше уловено от Камил Грабара.

В 40-та минута дойде най-доброто положение в мача за домакините. След чудесна атака през центъра Димитър Илиев намери Бирсент Карагарен, който си освободи съвсем малко пространство и нацели свирепа греда.

В 48-та минута гостите бяха доста близо до откриващ гол, след като Йонас Винд остана съвсем близо до точен удар във вратата на Илко Пиргов от около 11 метра. Шест минути по-късно Йенс Щаге беше намерен на стрелкова позиция, но отново не успя да пласира точен удар.

В 60-та минута обаче родният представител успя да надхитри съперника и да нанесе своя удар. След чудесни индивидуални действия на Бирсент Карагарен, противников защитник го спъна в наказателното поле, а главният съдия отсъди дузпа. Димитър Илиев застана зад топката и отбеляза за 1:0.

В 71-та минута Димитър Илиев имаше нов брилянтен шанс, след като Бирсент Карагарен качи топката на главата му, но стрелецът не успя да се разшише за втори път.

Само три минути по-късно обаче ентусиазма в Пловдив беше потушен. Резервата Пеп Биел застана зад пряк свободен удар и матира Илко Пиргов след брилянтно изпълнение. Само две минути по-късно Камил Вилчек пропусне да вкисне напълно настроение на стадиона в парка "Лаута", пропускайки от точката на дузпата.

Пет минути преди края Бирсент Карагарен пропусна огромен шанс. След извеждащ пас на Димитър Илиев, халф-бекът преодоля вратаря, но в последния момент Виктор Нелсен успя да избие в корнер. В последните минути на мача резервата Айван Ангелов получи директен червен картон, което обаче не се оказа фатално, а до нови голове не се стигна, съобщава gong.bg.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.