Суперзвездата Лионел Меси даде пресконференция, на която се сбогува с Барселона. Аржентинският гений напуска "Камп Ноу" след 21 години в клуба съобщава „topsport.bg" .

Ла Пулга се разбра с ръководството на каталунците за новия си договор, но той не може да бъде регистриран заради финансовите регулации на Ла Лига.

"Тези дни си мислех какво да кажа. Истината е, че не мога да се сетя за нищо. Това е много трудно за мен, след толкова много години. Бил съм тук през целия си живот, не съм готов. Миналата година, след всички глупости с бюрофакса бях наясно кога ще кажа. Тази година не е така. Аз и моето семейство искахме да останем, мислехме, че ще останем. Днес трябва да кажа сбогом. Тук съм бил през целия си живот, още от 13 години. След 21 години напускам със съпругата ми и с трите ми каталунски деца. Обещавам, че ще се върна, защото това е моят дом. Толкова много хубави неща се случиха, също и лоши, но всичко ми помогна да израсна. Истината е, че си тръгвам. Толкова съм благодарен за цялата грижа. Никога не съм си представял, че ще се сбогувам по този начин. Не успях да играя през миналата година пред публика и беше трудно да играя без да ги чувам да скандират името ми. Жалко е, че напускам без да съм играл пред феновете година и половина. Не успях да се сбогувам с привържениците по подходящ начин. Надявам се да се върна в този клуб, в който и да е момент и да му помогна да бъде най-добрият в света. Исках да кажа толкова много неща, но нищо друго не ми идва наум", каза Меси.

След това последваха бурни аплодистменти на всички в залата, които продължиха около две минути. След това Лео отговори и на журналистически въпроси.

Снимка: GettyImages

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.