"Моята олимпиада" на Илия Троянов, публикувана през 2016 г. на немски език, излезе на български. Преводът е на Алеко Дянков, а издател е "Сиела".

През 2012 г., по време на летните олимпийски игри в Лондон, известният писател Илия Троянов, живеещ от години във Виена, взе амбициозното решение да практикува всички индивидуални олимпийски летни дисциплини. В продължение на 4 години той пропътува света и тренира.

Пробвал се е във всички 80 единични дисциплини, става ясно от книгата. В нея авторът е посочил олимпийските рекорди във всички спортове и собствените си постижения, които никак не са лоши. Например на 100 м бруст тогава рекордът е 0:58:46, а на писателя - 2:01. Най-зле се е представил в хвърлянето на чук - при нито един опит не е успял да хвърли над 20 м, а шампионите често минават над 80 м. На овчарски скок е преодолял 1,60 м, докато рекордът е бил 5,97 м. Всичко това е описано изключително забавно - с финеса на фехтовач и силата на боксьор.

Къде е тренирал Троянов: бадминтон в Щутгарт; плажен волейбол в Рио де Жанейро; стрелба с лък във Виена; бокс в Бруклин, Ню Йорк; фехтовка във Виена; вдигане на тежести и джудо в Нагоя; кану по Дунав; гимнастика в България; борба в Иран; таекуондо в Хонг Конг и др.

Илия Троянов е роден в България през 1965 г. Родителите му емигрират в Германия през 1971 г. и там получават политическо убежище. Автор е на книгите "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", "Събирачът на светове", "По пътя на Ганг", "Номад на четири континента", "Кучешки времена. Завръщане в чужда страна" - сборник интервюта и репортажи за живота в България в годините на преход. Последната му книга излезе тази година - "Doppelte Spur".

Носител е на литературните награди "Бертелсман" (1997), Адалберт фон Шамисо (2000), Марбургската литературна награда (1996), наградата за белетристика на Лайпцигският панаир на книгата (2006), Берлинската литературна награда (2007). Книгите му са преведени на двадесет езика.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.