Снимка: Sportal.bg

От Левски са се обърнали към УЕФА с искане реваншът с Хамрун Спартанс от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите да бъде преигран. Това съобщиха от българския клуб чрез своите официални канали.

Припомняме, че "сините" бяха елиминирани от малтийския отбор, но преди втория гол на "спартанците" се оказа, че техен играч е бил в половината на българите преди подновяването на играта от центъра, което остана незабелязано от съдийската бригада с главен съдия Ищван Ковач от Румъния.

Това се случи в 92-ата минута на мача, буквално секунди след изравнителното попадение на Цунами, което класираше "сините" на плейоф за влизане в груповата фаза с Партизан. Второто попадение на малтийците, което идва след асистенцията на Додо, който е в основната на формалното нарушение, прати срещата в продължения и после на дузпи, където гостите бяха по-хладнокръвни и надвиха 26-кратните шампиони.

Кошмарна съдийска грешка преди втория гол на Хамрун срещу Левски (снимка)

Ето какво написаха от клуба:

"Левскари,

Уведомяваме Ви, че в петък, 12 август, малко преди 21:00 часа, при спазване на 24-часовия срок и след внимателна преценка на случая, екип под ръководството на изпълнителния директор Ивайло Ивков депозира протест пред УЕФА с искане за преиграване на мача с Хамрун.

Представени са необходимите доказателства за допуснато грубо нарушение на правилата от главния рефер и асистентите му, повлияло на резултата от мача.

Предстои случаят да бъде спешно разгледан от Контролната, Етична и Дисциплинарна комисия на УЕФА".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.