Снимка: ЕПА/БГНЕС

Филип Кръстев вкара в петата минута на добавеното време и Левски победи малтийския Хамрун Спартанс с 1:0 в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира по футбол Лига на конференциите. Реваншът е следващият четвъртък на стадион "Георги Аспарухов", съобщава БНР.

Левски започна много силно на "Та Али" в столицата Валета и натисна домакините още от първите минути, но "сините" пропиляха две чисти положения до 11-ата. Първо Георги Миланов изведе Уелтън сам срещу Хенри Бонело и вратарят на Хамрун спаси удара, а след това Филип Кръстев уцели дясна греда от дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение срещу Билал Бари при изпълнение на ъглов удар.

Натискът на Левски стихна след 20-ата минута, но и следващото положение бе за "сините", след като в 38-та Цунами стреля с глава покрай вратата след центриране от ъглов удар на Кръстев.

Хамрун създаде първото си положение след час игра и бе изключително близо до гол. Джони проби отдясно и подаде на Додо. Нападателят стреля от няколко метра в долния ляв ъгъл, но Николай Михайлов спаси с крак. Левски пък отговори от пряксвободен удар, спечелен от Уелтън на около пет метра пред дъгата. Ударът на Георги Миланов обаче попадна в главата на играч на стената.

Секунди след статичното положение Уелтън опита да стреля с първо докосване от ъгъла на наказателното поле, но неговият удар бе неточен.

Левски стигна до ценния гол едва в петата минута на добавеното време, когато Кръстев се реваншира за пропуснатата дузпа през първото полувреме. Удар на резервата Андриан Краев бе спрян от защитник, но топката попадна в Кръстев и той преодоля Бонело за крайното 1:0.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.