И през изминалата вечер лекарски екипи излязоха с призив към обществото да се спазват стриктно мерките за ограничаване разпространението на COVID-19.

„Борбата срещу заразата продължава вече 8 месеца, а екипите са на ръба на силите си... Крият умората зад маските...“, заявиха от ВМА.

„Нека бъдем солидарни и да пазим себе си и нашите близки. Само отговорното поведение ще ни запази здрави.

Вярваме, че с общи усилия ще успеем да преодолеем и това предизвикателство!

Точно в 20.00 ч., медиците от всички филиали на ЦСМП- Кърджали излязоха пред центровете с включени сигнални лампи и фенерчета, съобщи в социалните мрежи областният управител Никола Чанев, цитиран от БНТ..

„Излязоха, за да ни обещаят за пореден път, че те ще бъдат с нас в този тежък момент. Излязоха, за да ни призоват да спазваме наложените противоепидемични мерки. Излязоха, защото само предпазвайки хората около нас /възрастните, немощните, слабите и болните/ можем да спасим човешки животи. Излязоха, за да ни кажат, че всичко ще бъде наред. БЛАГОДАРИМ ВИ! ПОКЛОН ПРЕД СМЕЛОСТТА И СЕБЕОТРИЦАНИЕТО ВИ!!!“, написа той.

В 20:00 часа дежурният екип на "Пирогов" също се присъедини към призива за спазване на противоепидемичните мерки.

Дежурните медици от Спешното отделение застанаха на главния вход с включени светлини на телефоните си.

Включените светлини на мобилните телефони символизират светлината, която ни свързва в трудните времена на епидемия от COVID-19.

Те напомниха на хората, че зад всяка светлина стоят нашите семействата, близките, както и хилядите хора, които са преминали през отделенията на болниците през изминалите месеци.

Участниците в акцията отправят апел към обществото: “Да си помогнем взаимно!”

Пазете се, пазете близките си! Само с общи усилия ще победим заразата!".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.