На 8 януари една от най-големите легенди на музикалната сцена щеше да навърши 86 години. Елвис Арън Пресли е роден на 8 януари 1935 г. в Тюпълоу, Мисисипи в семейството на Върнън и Гладис Пресли. Майката е била бременна с близнаци, но едното момче Джеси Гарън умира шест часа след раждането. Така Елвис остава единственото дете в семейството

Елвис е на 12 г., когато майка му му купува първата китара. Когато Елвис е на 13 години, семейството се премества в Мемфис, Тенеси. След като завършва "Humes High School" в Мемфис, Елвис работи като разпоредител в кино и като шофьор на камион за компания "Crown Electric".

Започва да пее в местен бар - "The Hillbilly Cat"

Влиза за първи път в студио през август 1953 година, за да запише две песни като подарък за майка си. Но шефът на Sun Records Сам Филипс още като го чува, знае, че това е новата световна звезда.

През 1955 г. Елвис постига големи успехи. Неговата последна малка плоча за "Сън Рекърдс" се изкачва до първо място в националната класация на Billboard за кънтри-енд-уестърн. Концертните му изяви привличат все повече публика.

На 2 юли 1956 г. Елвис записва две от най-известните си песни - "Don't Be Cruel" и "Hound Dog". Втората се превръща в символ на рокендрола и въпреки че оригиналът не е негов, днес всички свързват тази песен именно с него.

Елвис прави и първата си роля в киното във филма "Love Me Tender". Снима се в още 32 филма. През 1960 г. Елвис се премества в Холивуд, където участва в над 20 филма заедно с някои от най-известните актьори в Холивуд.

Елвис е най-продавания соло изпълнител за всички времена, номиниран е 14 пъти за Грами и е спечелил 3, а получава и наградата за цялостно творчество едва на 36 години.

Елвис Пресли умира на 16 август 1977 г. в имението си в Грейсленд, близо до Мемфис на 42 години.

След неговата смърт домът му в Грейсленд се превръща в свято място за милиони негови почитатели от целия свят, припомня "Дарик". 
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.