Британската кралица Елизабет Втора похвали традиционните медии в послание към журналистите, в което заяви, че те извършват жизненоважна обществена услуга по време на пандемията от COVID-19, предаде "Ройтерс".

 

В момент, когато известните вестници и телевизии са критикувани и обвинявани, че предлагат фалшиви новини, от президента на САЩ Доналд Тръмп и други световни лидери, посланието на 94-годишната кралица е рядко признание, отбелязва "Ройтерс".

 

"Пандемията от COVID-19 отново показва колко важна обществена услуга осигуряват традиционните медии, както национални, така и регионални", се казва в послание на кралицата до Асоциацията на британските новинарски медии.

 

"С драматичните промени, които преживява светът ни, разполагането със заслужаващи доверие надеждни източници на информация е жизненоважно, особено при наличието на толкова много източници, които се надпреварват за вниманието ни", пише в посланието, цитирано от БТА.

Снимка: Associated Press

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.