„От името на парламентарната група на „БСП За България“ пожелавам на всички едни стабилен парламент и разумни решения в интерес на хората“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при откриването на 46-ото Народно събрание.

Нинова посочи, че сме изправени пред 4 държавнически предизвикателства , а не партийни.

"Само от нас зависи дали ще ги преодолеем или ще тласнем страната в политическа криза.

Първото предизвикателство – избрани сме при най-ниска избирателна активност от както има парламентарни избори. Това е знак към всички ни и задължение да компенсираме ниската легитимност с много и смислена работа за повишаване на доверието на институцията парламент.

Второто- по волята на народа имаме силно фрагментиран парламент без възможност за стабилни мнозинства. За да работи този парламент е необходим диалог. За съжаление, той не съществува – той е предварително миниран с предварителни линии и условия – протестни срещу партии на статуквото – това е грешка – и фактическа и политическа.

ИТН – първата политическа партия вече се отказаха да са протестна партия и казаха, е са антисистемна – уважаеми колеги, вие вече сте системна партия – два пъти сте част от политическа система чрез участието си в 45 НС.

Днес червената линия не е системни и антисистемни партии – протестни или статукво – а такива, които искаме да променим стария модел на управление, и такива, които искат да го запазят или просто да го скрият зад имитация на промяна.

Третото предизвикателство е да съставим стабилно правителство с ясен времеви хоризонт и национални надпартийни приоритети.

Трети избори в кратък период ще бъдат тежко изпитание на България.

В този смисъл препотвърждавам решението ни, ако първите два мандата не успеят и ако Президенът ни връчи третия мандат, да предложим приоритети, върху които да стъпим - прозрачни разговори за тях - състав на кабинет, в който да бъдат поканени и министри от служебния кабинет и да гарантираме стабилност на държвата и сигурност на хората.

Четвъртото предизвикателство - най-голямото - да доразградим стария модел на управление и да изградим нов - различен и справедлив",

Коренът на модела е заложен в лобисткото законодателство на ГЕРБ – в задкулисните интереси, на които депутати бяха проводници. Затова и оттук трябва да започне изкореняването и сега ще проличи – имате ли воля да го направим. За нас от БСП е лесно, ние 4 години открито и честно се борехме срещу този модел и ще продължим.

Вторият проблем е да се промени съдебната система – за нас трябва да се закрият специализирания съд и прокуратура, съдебен контрол върху Главния прокурор и нов закон за КНОМПИ. Така ще прекъснем изтичането на потоци пари, които отиват в джобовете на задкулисни кръгове, ще дадем възможност да се финансират политики и да се решат ежедневните проблеми на хората – за нас най- важният приоритет си остава социалната политика", така се обърна към депутатите от 46 - то Народно събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По думите и сега се налага актуализация на бюджета, като за целта БСП са внесли пакет от социални закони, в изпълнение на техните политика за увеличаване на доходите.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.