Служебна загуба грози отбора на „Комодор” (Варна). През уикенда ватерполистите трябваше да играят двубой от последния 10 кръг от държавното първенство по водна топка в група „Елит” при мъжете срещу съгражданите си от „Черно море”.

Срещата на плувен комплекс „Приморски” бе прекратена от съдията. Причината – в зоната на събитието присъства лице, което е наказано от федерацията и няма право на това.

„Имаше лице, което е санкционирано от федерацията и не бива да присъства в зоната на спортното събитие. Но въпреки това то бе там. Това наложи съдийката на мача да го прекрати. Сега ние като домакини може би ще понесем служебна загуба – така е по наредба. Предстои заседание на Дисциплинарната комисия към Българска федерация водна топка, която ще излезе с официално становище. Вторият мач, който трябваше да се играе след нашия – между отборите на „Аква спорт” и „КПС – Варна”, също не се състоя. Съдията не свири и него, отново по същите причини”, коментира старши треньорът на комодорци Николай Николов – Майката.

Същевременно 15-годишните ватерполисти на „Комодор” претърпяха загуба като гости от отбора на „Арена – Бургас” – 17:19.

„Този мач не беше от определящо значение за класирането на нашия отбор във финалната четворка. Завършваме на трето място с 15 т. и най-вероятно ще играем полуфинален плейоф с втория – „Нептун” (Бургас).

Финалната четворка в тази възраст допълват лидерът КПС „Варна”, следван от „Нептун”, а четвърти е „Арена”.

След 10-ия кръг в група „Елит” при 15-годишните лидер в листата на голмайсторите е ватерполистът на „Комодор” Стефан Димитров. Топстрелецът в U 15 води убедително в таблицата със забележителен актив от 64 гола.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.