Листата на коалиция ГЕРБ/СДС за участие в парламентарните избори за 45-то НС от 3 МИР Варна беше внесена днес, на 1 март, за регистрация в РИК Варна. Документите бяха представени от областния координатор на ПП ГЕРБ-Варна Иван Портних и вторият в листата маестро Страцимир Павлов.

„Винаги участваме в избори за максимален резултат. В листата на коалиция ГЕРБ/СДС -Варна са намерили място изключително достойни хора, които ще имат сериозно представителство в 45-тото НС и на които вярвам, че ще защитят интересите на Варна“, каза след регистрацията областният лидер и кмет на Варна Иван Портних.

Той посочи, че водач е здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов, като в листата е и още един успешен действащ министър Красен Кралев- на младежта и спорта. На второто място е известният диригент, музикант, пианист и композитор Страцимир Павлов, завършил образованието си в САЩ, където е имал 12-годишна блестяща професионална кариера, но носталгията го връща в България и в любимата Варна.

Маестро Павлов е диригент на Варненската филхармония, дирижира оркестъра на НУИ „Добри Христов“, а от 2015 г. и Фестивалния оркестър „Варненско лято“. Носител е на наградите „Млад учител“ и „Варна“.

Трета в листата е досегашният депутат Таня Петрова, директор на ОУ „П.Р.Славейков“, тъй като образованието е наш приоритет, направи се доста за него през последните години, но има още работа да се върши напред, подчерта Иван Портних.

Той посочи още, че в листата има представители на всички професии, както и двама студенти и единият от тях е най-младият сред кандидатите –само на 23 години. Гражданската квота спрямо партийната е представена в съотношение 11:19 при общо 30 имена .

Областният лидер поздрави кандидата за кмет, издигнат от ПП ГЕРБ – Красимир Михалев, който спечели убедително с над 80% от гласовете на частичния вот в неделя в село Слънчево, община Аксаково.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.