Ден след като премиерът заяви, че е готов на вариант да се оттегли от поста, но кабинетът да продължи да работи, политическите сигнали от "Дондуков 1" са лаконични и противоречиви. Днес се състоя коалиционен съвет, след който единственият кратък коментар около съдбата на кабинета направи лидерът на НФСБ и партньор във властта - Валери Симеонов. По думите му правителството остава, премиерът Борисов - също.

Без изявления и без становища приключи Коалиционният съвет на управляващите от ГЕРБ и Обединените патриоти. По телефона пред "По света и у нас" на БНТ Валери Симеонов заяви, че правителството няма да подава оставка и ще изкара мандата си до следващата пролет.

Заяви, че кабинетът има свои приоритети, свързани с битовата престъпност, повишаване на пенсиите и подобряване на социалните услуги. Посочи още, че кабинетът няма да се поддаде на уличен натиск.

Вчера на провелата се конференция на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов обяви, че ще предложи на коалиционните си партньори да подаде оставка, а правителството да продължи мандата си до пролетта на 2021 г., както е записано в коалиционното споразумение.

Неофициално се обсъждат няколко варианта пред управляващите на 29-тия ден от антиправителствените протести. Сред тях са да бъде подадена оставка в края на септември, за да има време на Народното събрание да приеме необходимите социално-икономически мерки, които да осигурят по-меко влизане на държавата в очертаващите се кризисни зимни месеци.

Стои вариантът за незабавна оставка, предсрочни избори и служебно правителство. Премиерът вече неведнъж заяви, че не го е страх от служебно правителство на президента Румен Радев.

Пред Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев отхвърли възможността кабинетът да продължи без Борисов.

Снимка: БГНЕС

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.