Лидерът на КНДР Ким Чен Ун заяви в доклад пред 8-ия конгрес на управляващата партия, че страната е завършила разработването на нова ядрена подводница, съобщава Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА), цитирана от БГНЕС. „Разработването на нова ядрена подводница е завършено, което е пример за модернизация и осигурява на военноморските сили уверената перспектива за значително повишаване нивото на настоящите възможности на военните операции под вода“, се казва в доклада, прочетен от Ким Чен Ун.

На конгреса бе отчетено, че изтеклата петилетка не е изпълнена по всички основни икономически показатели. Заедно с това бе поставена задачата да се направи всичко, за да може в близко бъдеще страната да притежава както тази подводница, така и други видове нови оръжия, които се разработват. Ким Чен Ун заяви, че КНДР ще продължи да разработва ядрено оръжие и да подобрява технологията за нанасяне на превантивни и ответни удари.

Наред с това Ким Чен Унн е заявил, че Съединените щати са най-големият враг на страната му. Според АФП, цитирана от БНР, той хвърля ръкавицата на следващата американска администрация, след като няколко пъти през последните години показа добри отношения със сегашния президент Доналд Тръмп.

Наследникът му Джо Байдън има изключително критично отношение към Пхенян, като е наричал Ким Чен Ун бандит, отбелязва агенцията. Без значение кой е на власт, природата на тяхната политика спрямо Северна Корея няма да се промени“, е заявил Ким

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.