Младите таланти са бъдещето на Варна, нашата подкрепа за тях ще продължи и занапред. С тези думи в неделя кметът Благомир Коцев откри „Концерт в лятна нощ“ и неговото първо произведение за вечерта – инструментална сюита от операта „Бохеми“ на Джакомо Пучини.

Събитието е част от мероприятията, организирани по повод отбелязването на 90-годишнината на Радио Варна, а музиката представи Младежкият симфоничен оркестър при Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ с диригент Страцимир Павлов.

Кметът поздрави работещите в емблематичното за морската столица радио с рождения ден и им благодари за това, че дълги години създават качествена журналистика. Благодаря за това, че мотивирате нашите млади таланти и осигурявате сцена, където да се изявяват, каза Коцев. Той увери, че в лицето на Община Варна всички талантливи хора на града винаги ще срещат подкрепа.

В Младежкия оркестър на Националното училище по изкуства свирят 50 деца, които изпълниха 12 красиви музикални творби, сред които произведения на Джакомо Пучини, Енио Мориконе, Ханс Цимер, Куин, Елтън Джон.

По-рано през уикенда, кметът посети документално-инструменталната адаптация за живота на Чарли Чаплин – „Чаплин пианисимо“, с участието на един от синовете на великия актьор – Юджийн Чаплин. След спектакъла кметът прекара кратко лично време със световноизвестния наследник.

В събота Благомир Коцев даде началото и на петнадесетото издание на „Опера в Летния театър“, където изпълнения на световно ниво поднесоха Александрина Пендачанска, Александрина Михайлова, Валери Георгиев, Иво Йорданов и прекрасният оркестър на Варненска опера, дирижиран от маестро Григор Паликаров.

В оперната гала тази година бяха включени изпълнения на Рихард Щраус и Джакомо Пучини по повод 100-годишнината от кончината на Пучини и 160 години от рождението на Щраус.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.