Китайското външно министерство заяви в петък, че е поздравило новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън и новоизбрания вицепрезидент Камала Харис със спечелените на 3-ти ноември избори, които настоящият президент Доналд Тръмп все още отказа да признае.

"Уважаваме избора на американския народ. Поздравяваме г-н Байдън и г-жа Харис", заяви говорителят на външното министерство Ван Вънбин на редовен ежедневен брифинг, съобщава Ройтерс.

"Разбираме, че резултатите от американските избори ще бъдат определени в съответствие със законите и процедурите на САЩ", добави той.

Изявлението от страна на Китай идва малко по-малко от седмица, след като Джо Байдън обяви победата си на изборите. Междувременно президентът Доналд Тръмп продължава да оспорва резултата в съдилищата, твърдейки, че е имало изборна измама.

Американските съюзници вече признаха и приветстваха Байдън за следващия президент на САЩ, но Русия, Мексико и Бразилия се очаква тепърва да изпратя поздравления до Джо Байдън, съобщава БНР.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.