Макс Верстапен спечели за първи път в кариерата си Гран при на Канада. Той стартира много добре и поведе колоната, като през всички 70 обиколки успя да удържи преднината си, въпреки че бе преследван през цялото време от Карлос Сайнц. Така Ред Бул спечели шеста поредна победа този сезон.

Карлос Сайнц остана на второ място, а в последните обиколки се опита и натисна максимално Верстапен и свали разликата на половин секунда, но не успя да стигне до атака.
Трети и четвърти финишираха пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел.

Макс Верстапен стартира много добре и с лекота запази първото място при първия завой, като остави зад себе си Фернандо Алонсо и Карлос Сайнц.
В началните обиколки Льоклер, който стартира 19-ти успя да спечели няколко позиции.
Стигна се до третата обиколка, когато Сайнц изпревари Алонсо, а в същото време Верстапен увеличи преднината си.

Серхио Перес се оказа първия отпаднал пилот в състезанието, след като спря в зоната за сигурност, тъй като получи проблем с двигателя в средата на осмата обиколка. Последва виртуална кола за сигурност, а Верстапен и Хамилтън сложиха твърди гуми.
Още при първото преминаване през DRS зоните след подновяването на състезанието Хамилтън изпревари Окон в битката за петата позиция

В 14-а обиколка Верстапен се изкачи на второто място, след като успя да се справи с Алонсо. В средата на 19-я тур Шумахер напусна състезанието, а това доведе със себе си и виртуална обиколка за сигурност.

Това доведе до нова доза спирания в бокса, като сред спрелите бяха Ръсел, Окон и Сайнц. Испанецът се върна на третото място зад Алонсо, точно преди Хамилтън.

Състезанието бе подновено точно когато Сайнц бе в бокса състезанието.

В края на 21-я тур Леклер изпревари Ботас за седмото място.

В средата на дистанцията авансът на Верстапен спрямо Сайнц бе скъсена до 7.9 секунди, но разликата между испанеца и Хамилтън вече бе достигнала 8.4 секунди.

Верстапен удържаше преднината си до заключителните обиколки на състезанието.

В последната обиколка двамата влязоха с разлика от половин секунда, но Верстапен успя да удържи първото място. Така той увеличи значително преднината си в класирането. Световният шампион вече е със 175 точки, Перес е втори със 129, а Льоклер е трети със 126 след петото си място днес. Следва Ръсъл със 111, след като новакът в Мерцедес завърши четвърти зад последния на подиума Хамилтън. Сайнс пък е пети със 102 точки.

Следващото състезание е във Великорбитания след две седмици.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.